Wednesday, 2 March 2011

KAU KENAL AYAH KAU TAK???

ASSALAMMUALAIKUM...


How wow you????   hehehe.. sowey ler dah lama tak post entry kat MUSHINTEG nh.. huhuhuu... bz lorhhh.. bidang pekerjaan emang membizikan bagi orang yang tak ada pengalaman macam aku nh.. 
yoo!! hehehe.. ok lah ..laupon aku bz still aku dapat hang out with my fwenz g tengok wayang...lolz... 



yeah!!! itu dia... SANCTUM... best lah jugak untuk orang yang suka aktiviti lasak macam aku... ^_^

movie nih berkisar tentang sekumpulan diver yang salah seorang dari mereka adalah famous diver yang dilakonkan oleh Richard Roxburgh... diorang nh teramat ler teruja dapat masuk satu underwater cave (yang lebih besar dari BATU CAVES lah yang aku dapat pastikan)hehehe... 

biasalah kan... owang putih kan suke explore macam nh..untuk dapatkan nama lah katakan...(padahal x bawak mati pon) hohoho...

tp yang menarik nyer tentang citer nh.. aku sua view dy... masya allah!!! cantek beb... wohooo~ sampai termimpi2 aku dibuat nyer.. neutral view tanpa ada pencemaran.. oh! alangkah....

one more thing ,cter nh jugak berkisar tentang bapak  si Frank McGuire (Richard Roxburgh) ngan anak dy si Josh  (Rhys Wakefield)..korang tau ler lau family owang putih cam ner kan... anak ngan bapak jarang ada yang ngam... hah...

aku taknak cter panjang sal movie nh... coz point aku kat sini aku nak cter sala BAPAK,AYAH,DADDY,ABI dan apa2 lah korang panggil ...jangan panggil _ _ _ _  udah ler...hehehe... lau korang perasaan lah kan.. tiap kali ada movie ke,cerpen ke,novel ker mesti kita dapat tengok golongan nh mesti seorang yang senyap,n lebih bnyak bertindak dari bercakap tol x??? lau x pon,mesti cakap sekali jerp...x payah ulang2..automotif automatik korang ley dengar arhan mereka berbanding kaum ibu...

kenapa macam tuh eak??? ohoho... jangan cakap diorang tak dep perasaan...lau diorang tak dep perasaan,macam ner diorang ley kawen ngan mak korang?? n macam mana korang ley terkeluar???hah!!! ceciter..ceciter...:P

hurmmm... korang kene ler alert sikit nan perasaan diorang... diorang nh always risau nan apa yang korang buat.. dari kecik sampai ler dewasa..korang xkan dapat kenal diorang lau korang tak cube dekati diorang.. biasalah..lau laki tak ada ego,bukan laki namanyer.. it we call _ _ _... hehehe...aku tak cakap.. korang yang cakap eah..

bg yang pompoan uh... wah!! anak dara ler korang sekarang yerp... tp korang tau tak yang ayah korang rase risau gler nan korang.. lagi2 yang gadis2 sunti cumel2 nh kuar.. wohooo~ market lah siot...!!! 

haishh!!... aku pon naik risau.. maklom ler.. dah aku rase bnyak kes ler skung nh lagi teruk dari zaman jahiliah... mana yang buang anak sendiri .. yang tendang bapak sendiri.. haishh... what kind of human it is???   

hormati lah ayah korang.. senyap bukan bermakna dia setuju.. dan marah bukan tanda dy benci.. dy nak yang terbaik untuk korang.. kadang2 dy sengaja biarkan korang lakukan kesilapn..cz dari situ ler korang dapat belaja.. biarkan bukan bermakna korang bebas lakukan sesuka hati korang tanpa di pantau.. ok??

aku rase cam nak nanes pon ada.. hahah (insaf kejap) cam rase bnyak uat salah kat bapak aku pon ada.. alah,tuggu rayer ler baru mintak maap!! (nh bukan ayat aku k)  hah!! korang mesti penah tercakap cam nh kan even gurau pon? lau tak pon mesti penah terniat kan??? kan?? ngaku jerp ler....

aku dah buat testimoni dah... emang purata diantara kita malu untuk berterus terang nan parent masing2.. ooooo !!! lau ngan GF or BF masing2 boley plak berterus terang eak... haishh!!

aku nak tanya nh...apa yang paling dekat nan kita???  saper dapat jawab..sila angkat tangan macam saya.....^___^

yups!!! the answer is............. M.A.T.I... itu yang paling dekat nan kita sebenarnyer..kita tak tau biler kita nyer tarikh,masa,tempat kematian.. tp itu semua pasti...so,untuk langkah berjaga2 ,selalu ler mintak maap ngan parent korang... hah... ada paham????

p/s:for this movie i give 4 star...saper2 nk g tengok uh... sediakan ler apa yang patot yerk..(^_*)





No comments: